Klik gebit op steg.
Klik gebit op steg.

Prothesen

Een prothese is een uitneembare vervanging voor ontbrekende tanden en kiezen. De meeste mensen kennen dit als het kunstgebit. Afhankelijk van het aantal tanden dat U mist, kunt U kiezen voor een volledige of een gedeeltelijke prothese. Wanneer er helemaal geen tanden of kiezen aanwezig zijn zal er gekozen worden voor een volledige prothese. Tegenwoordig gaat dit vaak in combinatie met implantaten. Pasvorm en comfort worden hiermee geoptimaliseerd. Een voordeel is ook dat het slinken van de kaak wordt stopgezet.

 


Gedeeltelijke prothese

Een gedeeltelijke prothese rust op een metalen frame dat aan Uw bestaande tanden en kiezen wordt vastgemaakt. Soms zijn enkele kronen op natuurlijke tanden nodig die dienen als verankering voor de prothese.

  

Reparaties

 

Bij ons kunt u elke dag terecht met u kapotte kunstgebit, meestal kan u erop wachten. Indien het iets langer gaat duren, maken wij met u een afspraak om deze later op de dag op te halen.

 

Vergoeding basisverzekering

Een volledige prothese valt grotendeels onder de basisverzekering. Ook het klikgebit wordt vrijwel helemaal vergoed. In de meeste gevallen geldt dit ook voor het plaatsen van implantaten. Uw tandarts verzorgt de aanvraag bij Uw zorgverzekeraar.