Implantaten?

 
2 implantaten in de onder kaakImplantaten worden toegepast als de tanden of kiezen ontbreken. Een implantaat wordt geplaatst door een tandarts/implantoloog of door een kaakchirurg. 

 

Wat is een implantaat?Een implantaat is een kunstwortel, een permanente vervanging van een tandwortel, die als een schroef in de kaak wordt geplaatst. Het implantaat komt op de plaats waar de wortel van de verloren tand of kies zat.

Op een implantaat kan vervolgens weer een kroon of brug worden geplaatst, waardoor het gebit esthetisch weer optimaal wordt. Een groot voordeel van deze vaste voorziening is mede dat het zeer natuurlijk oogt en aanvoelt - alsof het de eigen tanden of kiezen betreft. 

 

De behandeling:

Voordat implantaten worden aangebracht, vindt uitgebreid vooronderzoek plaats. Er wordt gekeken naar de algemene gezondheid en er wordt een röntgenfoto gemaakt om te zien of er voldoende ruimte is voor de implantaten. Er wordt gekeken welk implantaat geschikt is, hoeveel implantaten er nodig zijn en of er kroon- of brugwerk vervaardigd gaat worden. 

Succesvol?Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat na de eerste fase (drie tot zes maanden) 98% van de implantaten volgens plan is vastgegroeid. Er bestaat een kans van slechts 5% dat een implantaat binnen drie jaar verloren gaat; in dat geval kan zonder problemen op dezelfde plaats weer een nieuw implantaat worden geplaatst.

 

Samenwerking ziekenhuizen en klinieken:

 

Door een veelvuldige samenwerking met tandarts en kaakchirurg zijn wij eveneens in staat tot het vervaardigen van bijzonder ingewikkelde werkstukken. Hierbij gaat het met name om implantologische oplossingen die tot stand komen met behulp van de zogenaamde Nobel Guide procedure.

 

We noemen:

 

All-on-4 - Prothese op vier implantaten volgens Paolo Malo concept.Brugconstructie op meerdere implantaten - volledig keramisch.Titanium gefreesde constructie in combinatie met opgestelde prothese tanden en kiezen.Titanium gefreesde constructie in combinatie met Keramische kronen - de meest luxe combinatie. 

 

Wij maken ook deel uit van het team Centrum bijzondere Implantologie (CBI) welke is gevestigd in het Ziekenhuis Tjongerschans te Heerenveeen.

 

Voor meer informatie : www.cbi-heerenveen.nl