Facings op je tanden geven je een nieuwe uitstraling.


Heel simpel gezegd zijn facings op je voortanden een laagje materiaal waardoor onvolkomenheden gemaskeerd worden. Deze onvolkomenheden kunnen bijvoorbeeld verkleuringen zijn of een onregelmatige stand van je tanden. Met een facing of meerdere facings kan op relatief eenvoudige manier je hele gebit een facelift ondergaan. Er worden twee soorten facings gemaakt: porseleinen facings (keramiek) of composiet facings.

 

De procedure voor het aanmeten van facings.

       

      Voor de eerste behandeling ga je naar je tandarts. Deze zal de tanden licht beslijpen voor een of meerdere facings. De hoeveelheid die afgeslepen wordt hangt ook weer af van hoeveel er aan de vorm gecorrigeerd moet worden. Daarna zal de tandarts een afdruk nemen van het boven en ondergebit.

 Eventueel zal een noodrestauratie gemaakt worden en dan kunnen de porseleinen facings in onze dental studio gemaakt worden.

 

De facings bevestigen

        

      De tweede afspraak, is meestal een  week later bij je tandarts.

Door middel van een ets techniek wordt elke facing apart met een composiet cement aan de tand geplakt. Deze bevestiging is zeer stevig.

 

Facings voor een nieuwe look


Door het gebit te voorzien van facings, krijg je een geheel nieuwe uitstraling. Je durft weer te lachen en je zelfvertrouwen neemt weer toe. Je gebit heeft weer een mooie kleur en qua vorm is het ook dat wat je altijd al wilde..

 

Bezoek aan onze Dental studio.


Ook kun je onze dental studio bezoeken en kunnen wij je aan de hand van voorbeelden een idee geven wat de mogelijkheden zijn. Er zal in alle rust samen met jou gekeken worden naar de mogelijkheden en jou wensen. Dit kan ook aan de hand van foto’s. Wij zullen de kleur gaan bepalen van de nieuwe facings en tevens ook foto’s maken.

Samen maken wij een nieuwe afspraak, voor het passen van de nieuwe facings en worden aan de stoel afgebakken, geheel op maat en wens van jou!! Pas als je helemaal tevreden bent en het gevoel hebt dat het bij jou past, pas dan ga je naar je tandarts om deze te laten plaatsen.